Известие

Collapse
No announcement yet.

Тъп климатик!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тъп климатик!

Здравейте!
    Трето лято ще го правя и почва да ми писва от калпави майстори... и за това ако някой може да помогне със съвет, ще съм благодарен.
    Напълниха я с тонер и фреон преди 3 лета и казаха, че текло от дехидратора. Смених го и след два месеца - к*р! Като се върнах след 1 седмица и 200 км -светиха ме с УВ лампа и ми казаха да карам, че всичко е чук.
    Следващия ремонт (пак при същата бригада) беше смяна на дюзички - от където се пълни... После пак к*р
    Миналото лято друг пич след обстоен преглед ми каза, че текло от пресостата. Смених го пак к*р Тоя път изкара по малко от два месеца...
    И сега развръзката преди няколко дни. Отивам при трети климамен. Разказах му и той ми каза, че имало възможност да не го хване щото можело да тече вътре в купето Аз му казвам, че не е мирисало до сега - той пак ми казва, че няма гаранция - щом до сега други двама не са успели да го хванат...
    Та въпросите са ми два:
    Някой имал ли е подобна дилема и ако да как я е разрешил?
    Къде да диря някой свестен климатикаджия?
    156 1.8TS / 75 2.0TS

Я виж дали няма да се справят тия убавци
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=49906
    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Добре дошъл в клима приключението......преди 3 години купих колата-зареждане,изкара едно лято.Миналата година три зареждания всяко след смяна на гумички където се сетиш.Тая година си викам абе дай да ида до голем сервиз ,че дано ми открият течааа ,пълнене с масло оцветител и фреон-сума пара.Карам 100км. и гледам омаслено отпред на връзката на едната тръба и кондензера-сменям гумички и пълня ....ефект за един ден,после пак никой.Вдигам предния капак какво да видя,всичко в масло-компресора гръмнал.Свалям компресора ,сменям осовото уплътнение плюс 2-3 О-пръстена,зареждам системата и си викам на акъла е тва беше,имам си климатик вече.Имам ама не,за един ден фреона пак го нямаше,просто не остана каде да пипам по тая система вече.Все пак се наврях под таблото при педалите-ми там всичко в масло,разглабям ТРВ-то сменям му гумичките че бяха кенеф и тия дни предстои пълнене само ,че ме е срам вече от човека дето ми го зарежда щото е за без пари почти.Не трябва да го пиша аз това ама тая кола ми ....майката
      EXАlfa Romeo 156 1.8ТС 98г.+ кожа МОМО и капли тип ГTA
      Suzuki GSXF600 99г.
      Bravo 1.9 8V Multijet

Comment

Първоначално публикувано от sp_romeo1 Покажи съобщение
        ...Все пак се наврях под таблото при педалите-ми там всичко в масло,разглабям ТРВ-то сменям му гумичките че бяха кенеф и тия дни предстои пълнене само ,че ме е срам вече от човека дето ми го зарежда щото е за без пари почти.Не трябва да го пиша аз това ама тая кола ми ....майката
        Не разбрах?!?
        При радиаторчето вътре в купето ли е бил проблема?
        И какво е "ТРВ"?
        156 1.8TS / 75 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от danchoti Покажи съобщение
          Не разбрах?!?
          При радиаторчето вътре в купето ли е бил проблема?
          И какво е "ТРВ"?
          ТРВ е Терморегулиращ вентил, намира се на много шибано място.
          GTV

Comment

фреоните не миришат така че няма как да го усетиш единствено можеш да усетиш миризмата на маслото . До купето малко вероятно да се увлекат от газа маслени капки или пари .
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от sp_romeo1 Покажи съобщение
              Добре дошъл в клима приключението......преди 3 години купих колата-зареждане,изкара едно лято.Миналата година три зареждания всяко след смяна на гумички където се сетиш.Тая година си викам абе дай да ида до голем сервиз ,че дано ми открият течааа ,пълнене с масло оцветител и фреон-сума пара.Карам 100км. и гледам омаслено отпред на връзката на едната тръба и кондензера-сменям гумички и пълня ....ефект за един ден,после пак никой.Вдигам предния капак какво да видя,всичко в масло-компресора гръмнал.Свалям компресора ,сменям осовото уплътнение плюс 2-3 О-пръстена,зареждам системата и си викам на акъла е тва беше,имам си климатик вече.Имам ама не,за един ден фреона пак го нямаше,просто не остана каде да пипам по тая система вече.Все пак се наврях под таблото при педалите-ми там всичко в масло,разглабям ТРВ-то сменям му гумичките че бяха кенеф и тия дни предстои пълнене само ,че ме е срам вече от човека дето ми го зарежда щото е за без пари почти.Не трябва да го пиша аз това ама тая кола ми ....майката

Колега, същия проблем, макар и с друга кола - на баща ми. По всяка вероятност имаш запушване някаде по системата (по-вероятно на място далеч от пресостата), от там вдига свръхналягане, а пресостата не отчита завишаването, за да спре системата и изхвърля фреона.

П.П. Сега се сетих, че колата с подобен проблем не е една, освен на баща ми и на още един приятел по-същият начин. При бащами се оказа дехидратор, при другото момче, някакво клапанче по пътя на ниското налягане.
              Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
              Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

Интересното е ,че при мен всичко си бачка ,колата работи по един час на място(когато я зареждаме) и според манометрите е супер....вътре е охладено.Как са се прецакали всички уплътнения не ми ражда кратуната,тия дни пълня отново и дано оня от горе е с мен.
                EXАlfa Romeo 156 1.8ТС 98г.+ кожа МОМО и капли тип ГTA
                Suzuki GSXF600 99г.
                Bravo 1.9 8V Multijet

Comment

Хмм .. аз проблеми с климата на 2-те коли немам. Тази година им направих ревизия, дозареждане и работят. Последното такова беше точно преди 2 години. Но имам забележка относно силата на духане както и към охлаждане. Мерих температури на духалките - 7 градуса някъде, обаче не може да изстуди как требва. Малки са компресорите ли .. де да знам. Возих се наскоро в един Голф 4 1.6 и курника направи за отрицателно време хладилник вътре, даже по едно време понамалихме силата на духане. Пък в Алфите уж всичко ОК, уж работи климата нормално и не могат да ми направят студ както го искам.
                  Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                  Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
                    Хмм .. аз проблеми с климата на 2-те коли немам. Тази година им направих ревизия, дозареждане и работят. Последното такова беше точно преди 2 години. Но имам забележка относно силата на духане както и към охлаждане. Мерих температури на духалките - 7 градуса някъде, обаче не може да изстуди как требва. Малки са компресорите ли .. де да знам. Возих се наскоро в един Голф 4 1.6 и курника направи за отрицателно време хладилник вътре, даже по едно време понамалихме силата на духане. Пък в Алфите уж всичко ОК, уж работи климата нормално и не могат да ми направят студ както го искам.
                    И аз обикалях по сервизи за климатика колега духа 5 градуса но не изстудява достатъчно купето. Не откриха проблем и ми казаха, че на алфите им били тънки въздуховодите и затова не смогвали не знам дали е вярно това.
                    sigpicAlfa Romeo 156 1.9 jtd 110 hp 2001 + remap - ex
                    156 Sportwagon 1.9 m-jet 140 hp

Comment

Първоначално публикувано от danko84 Покажи съобщение
                      И аз обикалях по сервизи за климатика колега духа 5 градуса но не изстудява достатъчно купето. Не откриха проблем и ми казаха, че на алфите им били тънки въздуховодите и затова не смогвали не знам дали е вярно това.
                      Не е вярно,разбира се!
                      Сменял ли си скоро филтър купе?
                      Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
                      Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
                      http://www.family-sozopol.com/

Comment

ми аз съм нов филтър на 3 месеца го кажи и не съм доволен от климата както и от силата на духане
                        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                        Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

А топлобобмениците ти почистили си ? И двата радиатора и тоя на купето и тоя отпред на климатика . Ако има натрупана много марсотия по тях тя служи като изолация .

А колегата дето пълни за ен-ти път като гледаха толкова с тая У-ве лампа някой позавряли се да гледа около компресора и по специално разтоянието между ролката на компресора и самият компресор .
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от me4o4ko Покажи съобщение
                            Не е вярно,разбира се!
                            Сменял ли си скоро филтър купе?
                            Филтъра го сменям 2 пъти в годината и радиаторите са ми чисти. Явно компресора не смогва или и аз не знам какво да мисля вече единствено в режим ауто е малко по-добре положението.
                            sigpicAlfa Romeo 156 1.9 jtd 110 hp 2001 + remap - ex
                            156 Sportwagon 1.9 m-jet 140 hp

Comment

При мен пък духа само от едната страна студено и то от пасажерската.... от шофиорската духа топло а кажете това какво е ?

Comment

Working...
                              X